Pages

 

17 Temmuz 2012 Salı

Hür Adam Bediüzzaman Said Nursi Full izle Google'da Ara

0 yorum


Filmin Kadrosu:
Yapım:
2010 - Türkiye,
Tür:
Biyografi, Dram, Tarih, Politik,
Süre:
163 dakika
Yönetmen:
Mehmet Tanrısever,
Oyuncular:
Ahmet Yenilmez,
Mürşit Ağa Bağ,
Taylan Güner,
Emin Gümüşkaya,
Mehmet Tanrısever,
Orhan Aydın,
Halil İbrahim Kalaycıoğlu,
Engin Yüksel,
Tekin Temel,
Tarık Tanrısever,
Murat Coşkuner,
Mustafa Karaaslan,
Mesut Çakarlı,
Yaşar Üzer,
Müzisyen :
Yildiray Gürgen,
Tevfik Akbasli,
Görüntü Y.:
Ali Özel,
Senaryo:
Mehmet Tanrısever,
Mehmet Uyar,
Senaryo (Kitap):
Tarihçe-i Hayat,
Yapımcı:
Mehmet Tanrısever

Filmin Konusu:
Geçtiğimiz yüz yılın en büyük islam alimlerinden biri kabul edilen Bediüzzaman Said Nursi'nin mücadelesini anlatan sinema filmi Hür Adam bediüzzaman Said Nursi 7 ocak 2011 tarihinden itibaren sinemalarda olacak. Filmi Yönetmeni Mehmet Tanrısever. Galası yapılan filmde en çok konuşalacak sahnelerden biri Said Nursi'nin Atatürk ile konuştuğu sahne olacak gibi.
Atatürk ile Said Nursi'nin konuştuğu sahne ile ilgili olarak bazısı böyle bir olayın yaşanmadığını söylesene bu konu da yönetmen şöyle diyor. Bir basın mensubunun ''Atatürk ile ilgili tartışma sahnesi. Gerçekten böyle bir olay var mı?'' diye sorduğu Tanrısever, ''Var, birkaç kere var. Yeniliklerle ilgili düşüncelerini karşılıklı söylüyorlar, tartışıyorlar'' karşılığını verdi.
Yönetmen Tanrısever, ''Said Nursi bilinmiyor. Said Nursi, bir zalim gibi, bir isyancı gibi biliniyor Türk toplumunda. Onun misyonunu, düşüncelerini, fikirlerini Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak istiyorum. Filmi izleyenler, onun ne kadar hümanist, ne kadar gerçekçi, ne kadar sevgi dolu ve ne kadar merhametli olduğunu görecekler. Böyle bir insanı tanıtmak benim için büyük bir şeref'' diye konuşmuş.

BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ KİMDİR?
1876 yılında Bitlis’in Nurs köyünde doğdu. Geleneksel dini eğitim gördü. 1908’de II.Meşrutiyet’in ilanından hemen önce İstanbul’a geldi. 1909 tarihinden sonra hayatını Doğu Anadolu’da sürdürdü. 1911’de İstanbul’a döndü. I.Dünya Savaşı’nda Teşkilat-ı Mahsusa’da çalıştı. Doğu Cephesi’nde Ruslar’a karşı savaştı. 1915-1917 arasında Ruslar tarafından savaş esiri olarak alındı. Savaştan sonra ülkeye döndü ve Cemiyet-i Müderrisin ve Kürt Neşr-i Maarif Cemiyeti’nin kurucuları arasında yer aldı. Milli Mücadele hareketine katıldı. 1923’te iktidardan desteğini çekti. 1925 yılında çıkan bölücü isyanlara karşı milli bütünlükten yana tavır aldı.
Önce Isparta yakınlarında bir köye ardından Eskişehir (1935), Kastamonu (1936), Denizli (1943) ve Afyon Emirdağ’a (1945) sürüldü. 1950’de DP iktidara gelince serbest bırakıldı. Risale-i Nur Külliyatı adı altında topladığı eserleri kaleme aldı. 1960 yılında vefat etti.

0 yorum:

Yorum Gönder